Persbericht - Coalitie Westvoorne

Sinds de verkiezingen zijn de beoogde coalitiepartijen CDA, D66, GBW, PvdA en VVD constructief met elkaar in overleg om een stabiele en kwalitatief goede coalitie te bouwen.

De vijf coalitiepartijen zijn het met elkaar eens geworden dat we een college moeten vormen met een evenwichtig team van wethouders waarbij vernieuwing, openheid en kwaliteit de hoogste prioriteit zal krijgen. Vernieuwen met nieuwe mensen, openheid door beleid te delen en kwaliteit door de beste wethouders te selecteren. Het selecteren van de wethouders is met instemming van elke partij gedaan, d.w.z. de coalitie ziet de wethouders als haar wethouder en niet als een wethouder die wordt aangesteld om heel specifiek en exclusief te werken aan het partijprogramma van zijn partij. Deze 4 wethouders gaan in deeltijd samen 2.6 FTE aan het werk voor onze gemeente. Met deze mensen vervullen we onze eerste belofte; max 3.0 FTE’s  waarbij vernieuwing, openheid, collegialiteit en kwaliteit de hoogste prioriteit zal krijgen.


Inmiddels is er ook onder leiding van formateur Dick Bosgieter voortvarend een begin gemaakt met het schrijven van het coalitieprogramma, wat we voor eind april willen afronden en presenteren.


Een veelkleurig programma, een samensmelting van de gezamenlijke ambitie, herkenbaar, harmonieus en ambitieus, kortweg; goed nieuws voor Westvoorne en al haar inwoners.


De nieuwe wethouders van Westvoorne zijn:


  • Marja Roza-de Pijper

  • Wilbert van Borgonjen

  • Jorriena de Jongh – de Champs

  • Lies van der Pol