Filmavond - 100 Jaar Kiesrecht in Nederland

Dit jaar is het exact 100 jaar geleden dat de initiatiefwet tot instelling van landelijk actief kiesrecht voor vrouwen werd ingediend. Daarom is het bijzonder jammer om te constateren dat de opkomst bij verkiezingen vrij laag is als je weet welke strijd men hiervoor geleverd heeft en in sommige landen nog geen vrije verkiezingen mogelijk zijn.

Op initiatief van de VVD Westvoorne staan de landelijk lokale partijen, CDA, D66, PvdA en VVD daar graag bij stil. Daarom organiseren we een filmavond, tijdens deze filmavond wordt de film Suffragette afgespeeld.

Deze film gaat over het indrukwekkend waargebeurde verhaal van de eerste feministische beweging in Groot Brittanniƫ, die bestond uit strijdlustige en onvermoeibare vrouwen die bereid waren hun leven te geven voor hun ideaal, namelijk stemrecht voor de andere helft van de wereldbevolking. Onder andere Meryl Streep geeft in dit indrukwekkende drama gestalte aan de stoere Britse suffragettes die vorige eeuw opkwamen voor de rechten van de vrouw.

Graag nodigen de lokale CDA, D66, PvdA en VVD je uit voor deze filmavond. Natuurlijk zijn alle beoogde raadsleden aanwezig en is er ruimte voor vragen of informatie.

Dus heb je zin in een plezierige avond, wil je kennismaken met de beoogde nieuwe raadsleden of wil je jezelf oriƫnteren op de landelijke lokale politieke partijen dan kijken wij graag naar je uit!

8 maart 2018 - 19.30

DE MAN
OOSTVOORNE

TOEGANG GRATIS

reserveer snel want vol=vol

100jaarkiesrecht@gmail.com

of telefonisch 06 15 30 81 36